17 Şubat 2012 Cuma

Güvenlik için bilinmesi gerekenler


Yavru köpekler bebeklere benzer. Tıpkı onlar gibi canlı ve meraklıdırlar ve diş çıkarırlar. O yüzden evinizde gereken hazırlık ve değişiklikleri yapmanız gerekir.



*Köpeğinizin bulunduğu mekandaki camları , kapıları güvenli bir şekilde kapalı tutun. Kapatmak istemiyorsanız , sinekliğe benzer bir koruma kullanın.



*Yavru köpekler yaramazlık yapacaklardır. Bu yüzden başıboş bırakmayın.



*Deterjan, çamaşır suyu, boya ve boya inceltici, gübre, dezenfektanlar, naftalin, böcek ve kemirgen zehirleri, antifiriz gibi zehirli maddeleri köepğinizin erişemeyeceği güvenli bir yerde, tercihen yüksek muhafazalı rafların bulunduğu kapalı dolaplarda saklayın.



*Klozetin kapağını kapalı tutun.



*Köpeğinizin bulunduğu alandaki elektrik kablolarını prizden çekin, kaldırın yada kaplayın. Köpeğinizin kablolalarla oynamasını, çiğnemesini önlemek için köpek uzaklaştırıcı ürünler kullanabilirsiniz. Böylece yavru köpeğinizin kabloları çiğneyerek kendine zarar vermesini engelleyebilirsiniz.



*Köpeğinizin yatağına elektrikli battaniye veya yastık koymayın.



*Tüm ilaçları köpeğinizin ulaşamayacağı bir yerde saklayın. Hiç bir zaman Veteriner Hekim onayı olmadan köpeğinize ilaç vermeyin.



*Köpeğinizin tehlikeli bir yerde kilitli kalmadığından emin olmak için evden ayrılmadan önce köpeğinizi kontrol etmeyi alışkanlık haline getirin. bitkisel cinsel ilac



*Dikiş gereçlerini ve zımba teli, vida gibi küçük donanımları köpeğinizin erişemeyeceği yerlerde saklayın.

*Köpeğinizle araba yolculuklarında güvenlik için gerekli malzemeleri kullanın. Köpek emniyet kemeri, araba taşıma kutusu vb. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder